dissabte, 24 de gener del 2009

Algunes qüestions pràctiques

Bé, sembla que les primeres idees així en general semblen bé i que alguns de vosaltres ja teniu ganes de que l'ateneu comenci a rutllar! :)
Doncs ara toca veure les qüestions més pràctiques per veure com fem que l'ateneu funcioni, per punts:

- Espai físic. A La Llacuna tenim diversos espais en els que es podrien fer les xerrades: baixos antic ajuntament, baixos piscina, escoles... És qüestió que decidim quin creiem que seria el millor i demanem permís a qui calgui. Crec que hauria de ser un espai públic, ja que un de privat no seria massa neutral.
- Material: bàsicament projector, però també una càmera de vídeo per enregistrar les xerrades que volguéssim penjar per internet. L'opció més fàcil (i la única factible ara per ara crec) seria demanar-ho i que algú s'encarregués de tornar el material en condicions.
- Finançament. No és un tema fàcil, però esperem que ho sigui més que el finançament de Catalunya! :) En principi es podria començar sense masses despeses, buscant gent que volgués fer la xerrada gratis i com a molt pagar-li el desplaçament. Si més endavant volguéssim portar gent que cobri per les xerrades o necessitéssim més diners per altres coses, ens hauríem d'espavilar. Una opció seria posar un link a la pàgina web per donatius, però d'això no es pot refiar massa. Crec que ara per ara és massa per començar, però més endavant potser es podria posar una petita barra amb refrigeris al lloc de les xerrades, fer loteria i aquestes coses típiques. Jo no buscaria sponsors privats, ja que això ens podria portar problemes a l'hora de triar les xerrades, que alguns sponsors es sentissin incòmodes amb alguns temes, i no podem permetre de cap manera que res condicioni la llibertat en la tria del que volem aprendre. Com ja vaig escriure anteriorment, el fluxe de diners dins l'ateneu serà d'una transparència total. A la pàgina web hi haurà un arxiu amb totes les entrades i sortides.

Aquests són algunes de les qüestions pràctiques que hem de solucionar. Si algú se li acut alguna altra que no he posat, digueu-ho! Digueu també quina us sembla la millor solució per cada apartat.
Ah, i aneu proposant temes per la primera xerrada, que aviat farem una votació entre els temes proposats.
Per cert, la web ja està en camí, tardarà un temps a estar totalment enllestida però la podem començar a utilitzar aviat segurament.

2 comentaris:

A la/es 25 de gener del 2009, a les 14:28 , Blogger Eter ha dit...

Permeteu-me que fagi un petit parèntesis i posi un enllaç a un video que m'ha agradat moltíssim. Crec que recull molt bé aquesta il.lusió per aprendre de la vida (fora dels esquemes més comuns però molt lúcida) que m'agradaria que l'Ateneu transmetés:
http://www.rtve.es/mediateca/videos/20090116/jose-luis-sampedro-noches-como-esta/383341.shtml

 
A la/es 26 de gener del 2009, a les 23:57 , Blogger Manel ha dit...

Hola Eter, i la penya de l'Ateneu de la Llacuna! (if any)
Ja veig més clara la natura de la proposta, si ho entenc bé tu proposes de portar persones que puguin donar una xerrada sobre algun tema. Em sembla molt bé, crec que pot ser molt interessant, que pel local no hi ha d'haver problema ja que l'ajuntament per sort està sempre a favor de les iniciatives dels veïns del poble. Jo buscaria també la col·laboració seva -de l'ajuntament, vull dir- del CELL també, que segur que podran col·laborar molt efectivament i mirar de muntar un cicle d'actes culturals de caire ateneista paral.lel potser a la festa major o durant l'estiu.
Ànim, que això ha de tirar-se endevant
Salutacions cordials

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici